فهرست مطالب

Iranian Biomedical Journal
Volume:17 Issue: 1, Jan 2013

  • تاریخ انتشار: 1391/10/03
  • تعداد عناوین: 8
|
  • اصغر تنومند، صفر فرج نیا، شهین نجار، جعفر مجیدی صفحات 1-7
    مقدمه
    عفونت های سودوموناس آئروژینوزا از عوامل مرگ ومیر دربیمارانی با ضعف سیستم ایمنی و بیماری های مزمن نظیر سیستیک فیبروزیس محسوب می شود. در حال حاضر تنها راه درمان عفونتهای سودوموناس آئروژینوزا استفاده از آنتی بیوتیک هاست. اما به دلیل ظهور سویه های مقاوم به دارو بررسی راه های دیگر از جمله استفاده از یک واکسن موثر ضروی است. آنتی ژنهای مختلف سودوموناس آئروژینوزا از جمله لیپوپلی ساکارید، پلی ساکاریدهای آلژینات، پروتئین های خارج سلولی، اگزوتوکسین A و باکتری کشته شده بعنوان واکسن مورد بررسی قرار گرفته است. اما هیچکدام از آنها هنوز کاربرد کلینکی پیدا نکرده است.
    روش کار
    در این مطالعه فیوژن پروتئین نوترکیب اگزوتوکسینA - فلاژلین بعنوان یک آنتی ژن ترکیبی جدید در E. coli بیان و تخلیص شده و از نظر آنتی ژنیسیتی مورد ارزیابی قرار گرفته است.
    نتایج
    فیوژن پروتئین اگزوتوکسینA - فلاژلین در E. coli با استفاده ازوکتور pET22b در غلظت بالایی بیان گردید. برسی با وسترن بلاتینگ نشان داد سرم بیماران مبتلا به عفونت با سودوموناس آئروژینوزا بخوبی با فیوژن پروتئین اگزوتوکسینA – فلاژلین واکنش نشان می دهد.
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه حاکی از آن است که فیوژن پروتئین اگزوتوکسینA – فلاژلین می تواند به عنوان یک کاندید واکسن جدید در مطالعات توسعه واکسن علیه عفونت های سودوموناس آئروژینوزا مطرح گردد.
    کلیدواژگان: سودوموناس آئروژینوزا، اگزوتوکسین A، فلاژلین، واکسن
  • شهرام دارابی، تقی طریحی*، علیرضا دلشاد، مجید صادقی زاده صفحات 8-14
    مقدمه

    سلولهای بنیادین مغز استخوان به عنوان منبع مناسبی از سلولهای چند ظرفیتی میباشند که در مطالعت، جهت سلول درمانی استفاده می شوند. سلولهای استرومایی مغز استخوان در شرایط مناسب توانایی تبدیل شدن به سلولهای عصبی را دارند. در این تحقیق اثرالقایی همزمان رتینوییک اسید و کریاتین بر روی افزایش تمایز سلولهای بنیادین مغز استخوان به سلولهای شبه گاباارژیکی بررسی شد.

    مواد و روش ها

    سلولهای استرومایی مغز استخوان از استخوانهای فمور و تیبیا رات جدا شده، در محیط کشت DMEM/F12 و10% FBS قرار داده شد.در مرحله پیش القا سلولها در بتامرکاپتواتانل قرار داده شدند و سپس القا بوسیله کریاتین و رتینوییک اسید صورت گرفت. برای بررسی تمایز سلولهای استرومایی مغز استخوان به سلولهای شبه گاباارژیکی از روش ایمنوسیتوشیمی با آنتی بادی های علیه neurofilament 160، 200 kDa، nestin، fibronectin،، AD 65/67 و GABA استفاده گردید. درصد سلولهای با واکنش ایمنی مثبت برای بررسی میزان تمایز محاسبه گردید. از واکنش زنجیره ای پلیمراز برای بررسی بیان ژنهای f ibronectin، Oct-4، GAD 65/67، vesicular GABA transporter و تمایز سلولهای استرومایی مغز استخوان به سلولهای شبه گاباارژیکی استفاده گردید.

    نتایج

    نتایج بیانگر افزایش دو برابری در تمایز سلولهای بنیادین مغز استخوان به سلولهای شبه گاباارژیکی با روش القای توام بوسیله کریاتین و رتینوییک اسید، نسبت به القا صورت گرفته فقط با کریاتین است که در القا توام حدود 71.6 درصد سلول شبه گاباارژیکی ایجاد گردید. پس از القا Oct-4، fibronectin بیان نگردید. چ

    نتیجه گیری

    نتایج نشان داد که استفاده از مواد بتامرکاپتواتانل، رتینوییک اسید و کریاتین سبب تمایز سلولهای استرومایی مغز استخوان به شبه گاباارژیکی می شود.

    کلیدواژگان: سلول درمانی، نورونهای شبه گاباارژیک، کریاتین، سلولهای استرومایی مغز استخوان
  • رضا یادگارآذری، تقی حسن زاده، امیر مجلسی، امیر کشوری، علیرضا منصف اصفهانی، امیر ساسان توتونچی، نوشین شباب، مسعود سعیدی جم* صفحات 15-21
    زمینه

    غربالگری باعث کاهش مرگ ومیر مبتلایان به سرطان کولورکتال می گردد. بررسی mRNA carcinoembryonic antigen و human telomerase reverse transcriptase mRNA به عنوان یک مارکر اختصاصی در خون محیطی مبتلایان به سرطان کولورکتال و ارائه راهکاری جهت تشخیص زودرس بیماری هدف اصلی این مطالعه بوده است.

    روش بررسی

    27 فرد مبتلابه مراحل غیر متاستاتیک بیماری و27 فرد سالم از نظر وجود مارکرهای مذکور ونیز 18srRNA (به عنوان ژن رفرانس) با روش real-time RT-PCR مورد مطالعه قرار گرفتند.این روش بر روی 3 میکروگرم از RNA حاصل از هر فرد در 3 ویال جداگانه (هر ویال 1 میکروگرم) انجام شد.

    یافته ها

    CEA mRNA و hTERT mRNA به ترتیب در78% و81% از بیماران مثبت شدند که مبین اختلافی معنی دار با افراد سالم بود (P < 0.001). این مقادیر از میزان مثبت شدن مارکرها در هر ویال حاوی 1 میکروگرم RNA نیز بیشتر بود. اختلاف میزان Ct هر مارکر با ژن رفرانس (ΔCt) در افراد سالم بیشتر از بیماران بود لذا یک حد مرزی جهت افتراق موارد مثبت واقعی از مثبت کاذب بر همین اساس تعیین شد. میزان مثبت شدن هم زمان مارکرها در بیماران (67%) بیشتر از افراد سالم (11%) بود. ویژگی (specificity) روش مورد استفاده با در نظر گرفتن حد مرز گفته شده و نیز بررسی هم زمان مارکرها به 100% رسید.

    نتیجه گیری

    این مطالعه نشان داد که بررسی هم زمان مارکرها و انجام آزمایش بر روی 3 میکروگرم از RNA در 3 ویال جداگانه به ترتیب منجر به افزایش ویژگی وحساسیت real-time RT-PCR در بیماران مبتلا به مراحل غیر متاستاتیک سرطان کولورکتال می گردد. هر چند برای تائید این فرضیه انجام مطالعات متعدد با حجم نمونه بیشتر ضروری است.

    کلیدواژگان: کارسینو امبریونیک آنتی ژن، بیومارکر، سرطان کولورکتال
  • سید ضیاء الدین صمصام شریعت، سید ابوالفضل مصطفوی، فرزاد خاکپور صفحات 22-28
    زمینه
    بنظر میرسد که اولین مرحله در پاتوژنز اترواسکلروز تغییر اکسیداتیو لیپوپروتئین با دانسیته کم (LDL) باشد. همچنین واکنش کاتالیز شده توسط میلوپراکسیداز یکی از مسیرهای قوی برای اکسیده شدن LDL در in vivo می باشد. هدف از انجام این مطالعه، ارزیابی اثرات آنتی اکسیدانی ویتامینهای C و E روی اکسید شدن LDL با واسطه MPO است.
    روش ها
    MPO از پلاسمای تازه بوسیله سانتریفوژ کردن ترتیبی توسط اولتراسانتریفوژ با شیب چگالی، جداسازی شد. آنزیم با LDL انکوبه شد و سطح اکسیداسیون LDL با استفاده از اسپکتروفتومتر از طریق اندازه گیری دین های کنژوگه در طول موج 234 نانومتر، تعیین گردید. بعلاوه، ویتامین C (mM 200- 50) و ویتامین E (mM 40- 10) اضافه شد و سطح اکسیده شدن LDL تعیین گردید.
    نتایج
    اندکس خلوص MPO و فعالیت آنزیمی آن بترتیب 69/0 و mg U/ 1127 از پروتئین بدست آمد. نشان داده شد که ویتامین C در محیط in vitro اکسیده شدن LDL با واسطه MPO را مهار نموده، حال آنکه، ویتامین E قادر به انجام آن نبود. محافظت بوسیله ویتامین C وابسته به غلظت بوده و ماکزیمم اثر محافظتی ویتامین C در غلظت mM 150 مشاهده شد، که در این حالت، 64 درصد اکسیده شدن LDL مهار شده بود. ویتامین C مقدار زمان تاخیر اکسیده شدن LDL با واسطه MPO را تا 4/2 برابر افزایش داد.
    نتیجه گیری
    از نتایج بدست آمده می توان چنین نتیجه گیری کرد که ویتامین C قادر است مقاومت LDL به تغییر اکسیداتیو در محیط in vitro را بهبود بخشد. بعلاوه، ویتامین C ممکن است در اکسیده شدن LDL بواسطه MPO در in vivo موثر باشد، و منجر به کاهش سرعت فرآیند آترواسکلروز گردد.
    کلیدواژگان: آنتی اکسیدان، میلوپراکسیداز، لیپوپروتئین با دانسیته کم، ویتامین ای
  • راضیه تجلی، ملیحه نوبخت*، هاجر محمدی برزلیقی، شهرام آگاه، عبدالعزیز رستگار لاری، علیرضا صادقی پور صفحات 36-41
    مقدمه و هدف

    هلیکوباکترپیلوری که با بسیاری از بیماری های دستگاه گوارش فوقانی در ارتباط است در نیمی از جمعیت دنیا یافت می شود. رنگ های اختصاصی و همچنین ایمونوهیستوشیمی برای شناسائی این عفونت در دسترس است، اما کارائی و نیاز به تکنیک ایمونوهیستوشیمی سال ها مورد بحث بوده است. همچنین تولوئیدین بلو تکنیک ساده و قابل دسترسی برای مطالعات میکروب شناسی است. بر این اساس هدف از این مطالعه مقایسه تکنیک های هماتوکسیلین- ائوزین، گیمسا، تولوئیدین بلو و ایمونوهیستوشیمی برای شناسائی H. پیلوری و همچنین بررسی ارتباط نتایج این رنگ آمیزی ها با شدت گاستریت بود.

    روش کار

    55 نمونه بیوپسی بیماران مبتلا به گاستریت با تکنیک های H&E، گیمسا، تولوئیدین بلو و ایمونوهیستوشیمی رنگ آمیزی شد.

    نتایج

    H. پیلوری در 43 (79.63%) نمونه بیوپسی با تکنیک IHC شناسائی شد، درحالیکه نمونه های مثبت در 18(33.33%)، 24 (44.44%)، 33 (61.11%) نمونه از بیماران بترتیب با متدهای H&E، گیمسا و تولوئیدین بلو شناسائی شد. نتایج مطالعه ما نشان داد که متدهای رنگ آمیزی کلاسیک برای شناسائی تعداد کم و یا فرم کوکوئیدی ارگانیسم حساسیت کافی ندارند، درحالیکه ایمونوهیستوشیمی و تولوئیدین بلو نقش مهمی را در شناسائی عفونت ایفا می کنند.

    نتیجه گیری

    تولوئیدین بلو متد رنگ آمیزی دقیق تری برای شناسائی عفونت H. پیلوری نسبت به H&E و گیمسا است. بعلاوه برای تشخیص باکتری در بیوپسی های بعد از درمان و بیوپسی های با گاستریت مزمن فعال بدون شواهد هیستولوژیکی وجود H. پیلوری، انجام تکنیک IHC ضروری می باشد.

    کلیدواژگان: هلیکوباکترپیلوری، ایمونوهیستوشیمی، گاستریت
  • محسن تقی زاده، سید علیرضا طلایی، محمود سلامی صفحات 42-48
    مقدمه
    ویتامین D از طریق گیرنده های غشائی و درون سلولی خود بسیاری از عملکردهای حیاتی بدن از جمله اعمال کاملا شناخته شده آن بر سیستم عضلات اسکلتی را تنظیم می کند. شواهد زیادی نشان می دهند که ویتامین D بر برخی از جنبه های رفتاری و شناختی موثر است. هدف از مطالعه حاضر بررسی تاثیر رژیم های غذائی بدون ویتامین D و یا دارای مکمل 1و25- دی هیدروکسی کوله کلسیفرول بر شناخت فضائی موش های صحرائی بالغ می باشد.
    مواد و روش-ها: حیوانات مورد مطالعه یافتن سکوی پنهان در ماز آبی موریس را فرا گرفتند. مدت زمان سپری شده، مسافت پیموده شده و سرعت رسیدن حیوانات به سکو و نیز تعداد تلاش های ناموفق آنها در یافتن سکوی هدف به عنوان معیار یادگیری آنها در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    نتایج مطالعه ما نشان داد که حیواناتی که از رژیم غذائی آنها ویتامین D حذف شده بود، در مقایسه با موش های کنترل و آنهائی که مکمل 1و25- دی هیدروکسی کوله کلسیفرول دریافت کرده بودند به صورت معنی داری عملکرد فضائی ضعیف تری در ماز داشتند. هم چنین، این حیوانات تعداد تلاش های ناموفق بیشتری داشتند. مکمل دریافت شده نیز تاثیر واضحی بر عملکرد حیوانات در ماز نداشت.
    نتیجه گیری
    در مجموع می توان گفت که اگرچه کمبود ویتامین D در رژیم غذایی باعث ایجاد اختلال در عملکرد فضائی موش های صحرائی می شود، اما دریافت مکمل 1و25 دی هیدروکسی کوله کلسیفرول بر عملکرد فضائی حیوانات در ماز بی تاثیر است.
  • نامدار یوسف وند، فاطمه زارعی، علی قنبری صفحات 49-53
    زمینه
    اگرچه اثرات عناصر کمیاب بر روی ترشح استروئیدهای جنسی و انسولین مطالعه شده است اما در مقابل اثرات این هورمون ها بر رو ی سطح سرمی عناصر کمیاب بندرت بررسی شده است. هدف مطالعه حاضر بررسی اثر دریافت تستوسترون اگزوژن و فیناستراید و گنادکتومی بر مقادیر سرمی تستوسترون، انسولین، روی و کروم بود.
    روش ها
    32 موش صحرایی نر بالغ به 4 گروه(n=8) تقسیم شدند. گروه1، کنترل، گروه 2، بیضه برداری شده، بیضه برداری در اولین روز مطالعه انجام شد، گروه3، فیناستراید (20 میلی گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن در روز) و گروه 4، تستوسترون (5 میلی گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن در روز). در پایان دوره مطالعه (35 روز) سطح سرمی تستوسترون، انسولین، روی و کروم در نمونه های سرمی جمع آوری شده از دهلیز راست قلب حیوانات تعیین شد.
    نتایج
    داده ها نشان داد که در گروه های دریافت کننده تستوسترون و فیناستراید سطح سرمی تستوسترون، انسولین و روی بطورمعناداری (P<0.01) افزایش یافت در مقابل سطح کروم کاهش یافت (P<0.01). در گروه دریافت کننده فیناستراید سطح سرمی تستوسترون، انسولین و روی بطورمعناداری افزایش یافت در حالیکه سطح کروم در هر دو گروه کاهش یافت. گروه بیضه برداری شده کمترین سطح سرمی تستوسترون، انسولین و روی را داشت(P<0.05) همچنین سطح سرمی کروم در این گروه بطور غیرمعناداری افزایش یافت.
    نتیجه
    مطالعه ما نشان می دهد که تستوسترون و فیناستراید در سرم موش های صحرای نر بالغ مقدار انسولین و روی را افزایش و مقدار کروم را کاهش می دهد. براساس این داده ها بنظر می رسد که تستوسترون احتمالا سیکل گلوکز را از طریق تاثیر بر روی سطح سرمی انسولین و عناصر کمیاب ازجمله روی و کروم تحت تاثیر قرار می دهد.
    کلیدواژگان: فیناستراید، بیضه برداری، انسولین، روی، کروم
|
  • Asghar Tanomand, Safar Farajnia, Shahin Najar, Jafar Majidi Pages 1-7
    Background
    Infections due to Pseudomonas aeruginosa are among the leading causes of morbidity and mortality in patients who suffer from impaired immune responses and chronic diseases such as cystic fibrosis. At present، aggressive antibiotic therapy is the only choice for management of P. aeruginosa infections، but emergence of highly resistant strains necessitated the development of novel alternative therapeutics including an effective vaccine. Several P. aeruginosa antigens have been tested for vaccine development، including lipopolysaccharide alone، polysaccharides alginate، extracellular proteins، exotoxin A (exo A) and killed whole cell. However، none of them are currently available clinically.
    Methods
    In this research، recombinant exoA-flagellin (fliC) fusion protein as a cocktail antigen was expressed، purified and its antigenic characteristics were evaluated.
    Results
    Expression of recombinant fusion protein by E. coli using pET22b vector resulted in production of exoA-fliC fusion protein in high concentration. Based on Western-blotting results، recombinant fusion protein showed a good antigenic interaction with sera from patients with various P. aeruginosa infections.
    Conclusion
    These results suggested that recombinant exoA-fliC fusion protein can be produced in the laboratory، and tested as a candidate vaccine in P. aeruginosa infections.
    Keywords: Pseudomonas aeruginosa_Exotoxin A (exoA)_Flagellin (fliC)_Vaccines
  • Shahram Darabi, Taki Tiraihi, Alireza Delshad, Majid Sadeghizadeh Pages 8-14
    Background

    Bone marrow stromal stem cells (BMSC) are appropriate source of multipotent stem cells that are ideally suited for use in various cell-based therapies. It can be differentiated into neuronal-like cells under appropriate conditions. This study examined the effectiveness of co-stimulation of creatine and retinoic acid in increasing the differentiation of BMSC into GABAergic neuron-like cells (GNLC).

    Methods

    BMSC isolated from the femurs and tibias of adult rats were cultured in DMEM/F12 medium supplemented with 10% FBS، pre-induced using β-mercaptoethanol (βME) and induced using retinoic acid (RA) and creatine. Immunostaining of neurofilament 200 kDa، neurofilament 160 kDa، nestin، fibronectin، Gamma-amino butyric acid (GABA) and glutamic acid decarboxylase (GAD) 65/67 were used to evaluate the transdifferentiation of BMSC into GNLC and to evaluate the effectiveness of pre-induction and induction assays. The expression of genes that encode fibronectin، octamer-binding transcription factor 4 (Oct-4)، GAD 65/67 and the vesicular GABA transporter was examined in BMSC and GNLC by using RT-PCR assays during transdifferentiation of BMSC into GLNC.

    Results

    Co-stimulation with RA and creatine during the induction stage doubled the rates of GABAergic differentiation compared with induction using creatine alone، resulting in a 71. 6% yield for GLNC. RT-PCR showed no expression of Oct-4 and fibronectin after the induction stage.

    Conclusion

    The results of this study showed that the application of βME، RA، and creatine induced the transdifferentiation of BMSC into GLNC.

    Keywords: Cell therapy, GABAergic neurons, Creatine, Bone marrow stem cell
  • Reza Yadegarazari, Taghi Hassanzadeh, Amir Majlesi, Amir Keshvari, Alireza Monsef Esfahani, Amirsasan Tootoonchi, Nooshin Shabab, Massoud Saidijam Pages 15-21
    Background

    Efficient screening for detection of colorectal cancer (CRC) at earlier stages reduces its mortality. The purpose of this study was to investigate expression of carcinoembryonic antigen (CEA) and human telomerase reverse transcriptase (hTERT) mRNA in peripheral blood of CRC patients and to present strategies for early detection screen test.

    Methods

    Twenty seven patients in non-metastatic stage and 27 healthy individuals were studied. Expression of CEA، hTERT mRNA and 18srRNA (18s subunit of ribosomal RNA، as reference gene) were determined based on real-time RT-PCR on 3 µg of total RNA from blood in 3 separate vials (1 µg per vial).

    Results

    Positive expression rate of CEA mRNA (78%) and hTERT mRNA (81%) were higher in patient group (P<0. 001). These rates were meaningfully higher than the results of individual vials containing only 1 µg of total RNA. Difference between Ct values of markers with 18srRNA (ΔCt) was higher in healthy group than patient one. Therefore، a ΔCt cut-off value was determined for distinguishing between true- and false-positive results. Concurrent expression of both markers was found in 67% of the patients، which was higher than healthy cases (11%). Combination of concurrent marker expression with cut-off point strategy increased specificity to 100%.

    Conclusion

    These results showed that concurrent evaluation of marker expression and performing the test on 3 µg of samples in 3 separate vials may increase specificity and sensitivity of real-time RT-PCR for early detection of non-metastatic CRC. However، more investigations with larger numbers of samples are needed to verify these results.

    Keywords: Carcinoembryonic antigen, Biomarker, Colorectal cancer
  • Seyed Ziyae Aldin Samsam Shariat, Sayed Abolfazl Mostafavi, Farzad Khakpour Pages 22-28
    Background
    Oxidative modification of low-density lipoprotein (LDL) appears to be an early step in the pathogenesis of atherosclerosis. Meanwhile، myeloperoxidase (MPO) -catalyzed reaction is one of the potent pathway for LDL oxidation in vivo. The aim of this study was to evaluate in vitro antioxidant effects of vitamins C and E on LDL oxidation mediated by MPO.
    Methods
    MPO was isolated from fresh plasma by sequential centrifugation using density ultracentrifugation. It was incubated with LDL and the LDL oxidation level was determined spectrophotometrically by measuring conjugated diene absorbance at 234 nm. Furthermore، vitamin C (50-200 mM) and vitamin E (10-40 mM) were added and the LDL oxidation level was determined.
    Results
    The purity index of MPO and its enzymatic activity were 0. 69 and 1127 U/mg protein، respectively. It was demonstrated that vitamin C in vitro inhibited LDL oxidation mediated by MPO; however، vitamin E was unable to act in the same way. The protection by vitamin C was concentration dependent and maximum protective effect of vitamin C was observed at 150 mM، where about 64% of the LDL oxidation was inhibited. Vitamin C increased lag time of LDL oxidation mediated by MPO up to 2. 4 times.
    Conclusion
    It can be concluded from our results that vitamin C is able to improve LDL resistance to oxidative modification in vitro. In addition، vitamin C might be effective in LDL oxidation mediated by MPO in vivo، resulting in reduction of atherosclerosis process rate.
    Keywords: Antioxidant, Myeloperoxidase (MPO), Low, density lipoprotein (LDL), Vitamin E
  • Shoaib Bin Aleem, Muhammad Mazhar Hussain, Yasir Farooq Pages 29-35
    Background
    Metabolic derangements in type 2 diabetes mellitus (T2DM) are likely to affect skeletal muscle contractile functions adversely. Levo-carnitine improves muscle contractile functions in healthy humans and rats and corrects metabolic derangements in T2DM. Therefore، it is likely to improve muscle contractile functions in T2DM as well. This study was designed to determine the effect of levo-carnitine on serum levo-carnitine levels، oxidative stress and contractile parameters of fast muscle in T2DM.
    Methods
    Ninety Sprague-Dawley rats were randomly divided into three equal groups. Healthy rats served as the controls، while T2DM was induced in diabetic and carnitine groups. The carnitine group was administered levo-carnitine 200 mg/kg/day intraperitoneally for 6 days. At 28th day، extensor digitorum longus muscles were removed and their functions were assessed using iWorx data acquisition unit (AHK/214). Blood obtained by intra-cardiac sampling at 28th day was used for estimation of serum malondialdehyde (MDA) and levo-carnitine levels.
    Results
    Maximum isometric twitch tension، time-to-peak twitch tension and time-to-relax to 50% of the peak twitch tension were not significantly different amongst the groups. Carnitine group showed significant improvement in maximum fused tetanic tension، maximum fused tetanic tension after fatigue protocol and recovery from fatigue after 5 minutes of rest period compared to the diabetic group. Serum MDA levels were reduced، while serum levo-carnitine levels were elevated significantly in carnitine group as compared to the diabetic group.
    Conclusion
    Levo-carnitine supplementation increases serum levo-carnitine levels which decreases oxidative stress. This action improves contractile force but delays fatigue in fast muscles of diabetic rats.
    Keywords: Type 2 diabetes mellitus (T2DM)_Levo_carnitine_Fast muscles_Contractile functions_Oxidative stress
  • Raziye Tajalli, Maliheh Nobakht, Hajar Mohammadi, Barzelighi, Shahram Agah, Abdolaziz Rastegar, Lari, Alireza Sadeghipour Pages 36-41
    Background

    Helicobacter pylori، which is associated with many upper gastrointestinal diseases، is found in half of the population of the world. Several special stains and immunohistochemistry stain for H. pylori are available. The need for and usefulness of immunohistochemical (IHC) technique has been debated for years. Toluidine blue is a simple stain for microbiological studies and is easily available in laboratories. Therefore، this study was conducted to compare hematoxylin and eosin (H&E)، Giemsa and toluidine blue staining with immunehistochemistry for detection of H. pylori in patients with gastritis and also to correlate the results of these staining methods with pathological grading.

    Methods

    We reviewed 54 consecutive gastric biopsy specimens stained by H&E and Giemsa as well as by toluidine blue and immunohistochemistry stains for H. pylori.

    Results

    H. pylori was positively identified by IHC in 43 (79. 63%) patients، while positive samples were found in 18 (33. 33%)، 24 (44. 44%) and 33 (61. 11%) patients using H&E، Giemsa and toluidine blue staining methods. Our results showed that classical histological staining methods are not sensitive enough to identify low numbers or coccoid forms of organism، while toluidine blue and immunohistochemistry play an important role in detection of H. pylori infection.

    Conclusion

    Toluidine blue has been proved to be much more reliable than H&E and Giemsa in detection of H. pylori. In addition، in post treatment biopsies and in biopsies with unexplained chronic active gastritis without histological evidence of H. pylori should have immunohistochemistry done to detect possible low density or coccoid form of organisms.

    Keywords: Helicobacter pylori, Immunohistochemistry, Gastritis
  • Mohsen Taghizadeh, Sayyed Alireza Talaei, Mahmoud Salami Pages 42-48
    Background
    Through its membrane and intracellular receptors، vitamin D regulates many vital functions in the body including its well known actions on musculoskeletal system. Growing body of evidences demonstrate that vitamin D undergoes some of behavioral aspects of neurocognition. The present study was designed to evaluate the effect of food regimens without vitamin D or with a supplement of 1،25 (OH) 2D3 on spatial performance of adult rats.
    Methods
    The animals were trained in the Morris water maze to find a hidden platform. The time spent and the distance travelled to find the platform، speed of navigation and the percentage of unsuccessful trials were considered for assessment of the task learning.
    Results
    Our findings indicated that the vitamin D-deprived rats had a significant lower performance compared to both the controls and the animals receiving 1،25 (OH) 2D3 supplementation. Concerning the unsuccessful trials، lack of vitamin D resulted in the highest failures in the maze navigation. The regimen with additional 1،25 (OH) 2D3 did not considerably influence learning of the maze task.
    Conclusion
    We concluded that while vitamin D deficiency deteriorates the spatial task learning، the 1،25 (OH) 2D3 supplementation did not effectively underlie the maze performance.
    Keywords: Vitamin D, Maze learning, Dietary supplements
  • Namdar Yousefvand, Fatemeh Zarei, Ali Ghanbari Pages 49-53
    Background
    Although effects of trace elements on secretion of sex steroids and insulin have been studied، the effects of these hormones on serum level of trace elements have been rarely investigated. The aim of the present study was to evaluate the effect of testosterone and finasteride administration and castration on serum levels of testosterone، insulin، zinc and chromium.
    Methods
    Male adult rats (n = 32) were divided into 4 groups (n = 8). Group 1، control; Group 2، castration، castration was done at the first day of the study; Group 3، finasteride (20 mg/kg/day، dissolved in drinking water) and Group 4، testosterone (5 mg/kg/day، i. p.). At the end of the period of the study (35 days)، serum testosterone، insulin، zinc and chromium levels were determined in the blood samples collected directly from the right atrium of the heart of the animals.
    Results
    The data indicated that the serum levels of testosterone، insulin and zinc were significantly increased (P<0. 01) in testosterone-administrated and finasteride groups، but the level of chromium was decreased in both groups (P<0. 01). Castrated group had the lowest serum levels of testosterone، insulin and zinc (P<0. 05). Also، the levels of serum chromium in this group were increased.
    Conclusion
    The study demonstrates that testosterone and finasteride increases insulin and zinc levels and decreases chromium levels in the serum of male adult rats. According to these data، it seems that testosterone may affect glucose cycle through effect on serum insulin levels and trace elements such as zinc and chromium.
    Keywords: Finasteride, Castration, Insulin, Zinc, Chromium